Cooperació amb Bolívia

¡QUE RICA ES MI TIERRA!

 És un projecte compartit entre la Fundació Social Uramanta (Bolívia) mitjançant el Centre Vicente Cañas i el Club d’Esplai El Tricicle (Catalunya), a partir de la proposta desenvolupada el 2014, amb molt bons resultats, basada en la coneixença de la cultura tradicional i popular de cada país. Aquest 2015 ens proposem desenvolupar un nou projecte, que doni continuïtat a tota la feina mitjançant l’intercanvi educatiu.

Objetius del projecte
  1. Treballar els jocs populars i tradicionals per a fomentar l’intercanvi educatiu entre els nois i noies dels dos països
  2. Treballar els contes i llegendes tradicionals i populars, com a forma de donar a conèixer les arrels de casa país, a més de fomentar la lectura i l’escriptura com a font de diversió.
Desenvolupament del projecte
  •  Seguir compartint en el bloc  totes les activitats que es vagin realitzant en les dues entitats, per accedir al bloc clica

    aquí

  •  Generar una sistematització, a Uramanta, de llegendes i jocs populars i tradicionals, en espanyol (i si es possible en la llengua quechua) i a El Tricicle fer-ho en català i castellà
Activitats de sensibilització i difusió
  • Confecció del material didàctic d’intercanvi dels jocs populars i tradicionals i contes i llegendes Catalans – Bolivians. La idea és, mitjançant un procés educatiu participatiu, fer-ne un registre i penjar-ho al bloc.
  • Nodrir el bloc compartit entre les dues entitats. Acompanyament i assessorament de continguts amb Fundesplai de manera que els materials que es vagin creant es puguin anar penjant i sigui un espai d’intercanvi, de relació i de descoberta.
  • Xerrades i activitats amb l’equip de monitors/es i els famílies del esplai. Aquestes estan adreçades al nostre col·lectiu de monitors i monitores, i les famílies dels infants que participen a la nostra entitat perquè puguin conèixer més a fons el projecte, estan al dia del que passa entorn a ell, es motivin i a poc a poc s’ho vagin fent seu. En aquest treball de sensibilització es posarà més èmfasis en el que es refereix als monitors/res, per poder aprofundir en la feina que realitzen amb els infants.