PROPOSTA EDUCATIVA

A l’Esplai desenvolupem els programes pedagògics realitzats des de la Federació Catalana de l’Esplai, aquest programes són propostes d’intervenció educativa de caràcter lúdic, dramàtic, plàstic, ecològic, musical… vertebrades per centres d’interès i projectes i que es concreten en:

  • Un conjunt de continguts, triats especialment per ser viscuts i treballats en el marc del lleure, i adaptats a cada etapa psicoevolutiva.
  • Uns espais d’experiència i de sensibilitat on relacionar els continguts del programa: el jo individual, la família, la colla d’amics i amigues, el barri, la ciutat o el poble, la comarca, Catalunya, el món.
  • Un conjunt d’activitats al voltant de centres d’interès i de projectes, que concreten els continguts i estimulen la participació dels infants, dels adolescents, de les famílies i dels equips educatius.

QUÈ ÉS MENJAR CANVIA EL MON?

És la proposta educativa de Fundesplai per als cursos 2021-2023. Una proposta educativa pel dret a l’alimentació saludable i sostenible. Estem en una dècada decisiva. Vivim una emergència climàtica, social i de salut planetària global que afecta totes les formes de vida i compromet greument el present i la vida futura. Hem d’actuar amb eficàcia i el sistema alimentari esdevé la palanca de canvi per fer un món millor.

Un Planeta en estat d’emergència
Actualment el món es troba en una situació d’emergència climàtica, sanitària i social on l’alimentació hi juga un paper fonamental. D’una banda, l’Organització per a l’Alimentació i l’Agricultura, FAO en les seves sigles en anglès, ha advertit que al 2020 encara pateixen gana entre 720 i 811 milions de persones, mentre que indica que avui en dia un 40% de la població té sobrepès o obesitat. De l’altra, el sistema de producció agrícola i ramader que abusa dels regadius, cultius intensius, granges industrials, etc. suposa en molts casos un factor accelerador del canvi climàtic (emissió de CO2, consum excessiu d’aigua…), d’empobriment de la qualitat nutricional per a les persones o de malbaratament alimentari, entre d’altres.

Voleu saber-ne més?

 

Un projecte de la Fundació Catalana de l\'Esplai