Activitats de Vacances

L’Esplai ofereix casals i colònies perquè els infants i joves gaudeixin del temps de vacances escolars i aquest esdevingui un temps educatiu i lúdic.
Els casals són un moment de continuar gaudint d’activitats lúdiques, esportives, culturals i treballant en grup tot fent amics i amigues en el marc de la ciutat. Les colònies, campaments o rutes,són una experiència educativa on els infants i joves experimenten la vida en grup, el contacte directe amb la natura, fomenten la relació i la convivència, aprenen noves propostes de joc i fantasia  i potencien la imaginació.

5 RAONS PER ANAR DE COLÒNIES

 Descansar i fer salut
Els infants, que semblen incansables, necessiten descansar. El canvi d’espai, de ritme i d’activitat és saludable per a ells i els permet desconnectar del seu entorn habitual.

Estar lluny de la família
Cal allunyar-se, de tant en tant, de la família, per aprendre a volar, per créixer. A les activitats d’estiu, els infants s’espavilen i sobretot fan noves amistats.

Aprendre a viure
Ni l’escola ni la família donen l’abast per cobrir totes les necessitats educatives dels infants. Fent activitats d’estiu, poden experimentar coses noves: estar a la natura; practicar esports diferents i relacionar-se amb els infants de la seva edat.

Deixar descansar als pares i mares
L’estiu és un parèntesi entre el final de curs i l’inici de les vacances familiars. Pot ser un bon moment per a què les mares i els pares facin un descans o planifiquin una petita sortida.

Els monitors, gent de confiança
Monitors i monitores tenen l’experiència de treball de tot el curs a l’Esplai i han preparat el projecte de l’estiu. Som gent que coneixem als nois i noies i sabem combinar els jocs amb l’atenció constant.